BALIKESİR / ALTIEYLÜL - Yarış Ortaokulu

Kas

Türkiye Cumhuriyeti´nin kurucusu, büyük komutan, eşsiz devlet adamı Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü ebedi hayata intikalinin 85. yıl dönümünde milletçe şükranla ve rahmetle anıyoruz.

Yaşamını milletine adayan, mümtaz bir devlet adamı, büyük bir komutan olan Atatürk, hem milli mücadele, hem de Cumhuriyeti inşa sürecinde daima ileriye bakmış, ileriye yürümüştür. Mustafa Kemal Atatürk, savaşlardaki başarılarıyla büyük asker, yönetimiyle büyük bir devlet adamı; görüşlerindeki sağlamlık, doğruluk; uluslararası ilişkilerde güvenirlik; barış ve insan severlik değerleri ile de ender bir kişidir.

Gazi  Mustafa Kemal Atatürk, Kurtuluş Savaşı ile Türk Milleti´nin yeniden ve daha güçlü bir şekilde tarih sahnesine çıkmasını sağlamış, Cumhuriyet ile Türk insanına çağdaş uygarlığın yolunu açmıştır. Aramızdan ayrılışının yıl dönümünde Atatürk´ü anarken, bizlere bırakmış olduğu mirası geleceğe taşıyarak yurdumuza ve bağımsızlığımıza her şartta sahip çıkmamız gerektiğini özellikle ifade etmeliyiz.

“10 Kasım Atatürk’ü Anma Günü” dolayısıyla başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk’e, silah arkadaşlarına şükranlarımı sunar; şehitlerimize Allah’tan rahmet dileriz.

Ekm

29 Ekim 1923'te milletimizin azmi ve kararlılığıyla kurulan Türkiye Cumhuriyeti, bugün 100 yaşında! büyük bir coşkuyla 100. yılını kutladığımız Cumhuriyet Bayramımız kutlu olsun! Bizlere bu güzel bayramı yaşatan başta Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK olmak üzere tüm şehitlerimiz, silah arkadaşlarını ve gazilerimizi saygı, minnet ve rahmetle anıyoruz.

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı okulumuzda büyük bir coşkuyla kutlandı.

Günün anlam ve önemini belirten konuşma ve şiirlerin ardından okulumuz öğrencilerinin hazırlamış olduğu Oratoryo , öğrenci koromuz ve Halk oyunu ekibimiz programda yer aldılar.

Ekm

İsrail tarafından sivillere yönelik gerçekleştirilen ve son olarak 17 Ekim 2023 tarihinde bir hastaneye yapılan saldırılar sonucunda hayatını kaybedenler ve yaralananlardan dolayı Filistin halkının acılarını paylaşmak maksadıyla  Ülkemizde üç gün süreyle millî yas ilan edilmiş; bütün yurtta ve dış temsilciliklerimizde 21 Ekim 2023 Cumartesi günü güneşin batışına kadar bayrakların yarıya çekilmesi uygun görülmüştür. Gazze başta olmak üzere Filistin’e yönelik İsrail tarafından başlatılan yeni saldırılar ve hastanenin vurulmasıyla tırmanan insânî dramda, kadınlar ve masum çocuklar ile orada tedavi gören yaralılara uygulanan şiddet tüm insanlığın vicdanını yaralamıştır. Bütün çocukların ve ailelerinin ırk, din veya siyasi görüşü ne olursa olsun ayrım yapılmadan güvenliklerinin sağlanması, sağlıklarının ve yaşam haklarının korunması; her türlü şiddet, zulüm ve sömürüye karşı tedbir alınması temel insânî sorumluluklarımızdandır. Bu nedenle; Filistin halkına yönelik gerçekleştirilen işgal girişimi sonucunda hayatını kaybedenler ve özellikle çocuklar için 1 (bir) dakikalık saygı duruşu yapıldı

Ekm

YARIŞ ORTAOKULU OKUL AİLE BİRLİĞİ 2023-2024 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI OLAĞAN GENEL KURUL TOPLANTISI YUKARIDA BELİRTİLMİŞ OLAN GÜNDEM MADDELERİ DOĞRULTUSUNDA 24/10/2023 SALI GÜNÜ SAAT 18.00’DA  OKULUMUZ KONFERANS SALONUNDA YAPILACAK OLUP TOPLANTIYA BÜTÜN ÜYELERİMİZ DAVETLİDİR.

YARIŞ ORTAOKULU OKUL AİLE BİRLİĞİ BAŞKANLIĞI